Plak PVC: strak en warm met legio legmogelijkheden

Met plak PVC kunt u letterlijk alle kanten en patronen op. Strak gelegd, duurzaam in levensduur, praktisch in onderhoud en ook nog eens comfortabel warm. Geen wonder dat PVC plak tegenwoordig populair is. Maar wat is nu precies een plak PVC vloer, wat zijn de verschillende voor- en nadelen en wat is ermee mogelijk? Wij zetten het graag voor u op een rij. En heeft u iets naar uw smaak en wensen gevonden? Ervaar het gevoel thuis en bestel onze gratis stalen.

Door naar alle plak pvc vloeren


Uw PVC vloer laten leggen?

Binnen 4 uur scherpe aanbieding.


Wat is een plak PVC vloer?

PVC vloeren zijn er in drie soorten: PVC klik (zelfklevend PVC) en PVC plak ook wel dryback PVC genoemd. Het verschil met klik PVC is dat er bij de plak PVC stroken of tegels geëgaliseerd moet worden. Waar bij zelfklevend PVC de lijmlaag al op de tegel of strook zit en met het beschermende folie makkelijker zelf gelegd kan worden zal plak PVC direct op de egale ondergrond verlijmd worden. Dat kan op ondergronden als beton plavuizen anhydriet zand cement gipsgebonden fermacell platen en houten platen. Er is in tegenstelling tot bij klik PVC dan geen losse ondervloer meer nodig. Wel wordt er egaline gebruikt om de ondergrond helemaal glad te krijgen.

We raden om die reden dan ook aan om het leggen van een PVC plakvloer aan ons over te laten. Werken met egaline is echt een specialistenklus waarbij goed verdeeld moet worden de ondergrond helemaal stofvrij en droog moet zijn en er goede legtools nodig zijn. Dryback PVC kan uitstekend op de trap en voorzien van een speciale polish ook in de badkamer gelegd worden. Wist u trouwens dat PVC dryback in ieder denkbaar patroon gelegd kan worden? Leef u uit!
De voordelen van PVC plak vloer

 • Uitstekende warmtegeleiding
  Omdat PVC dunner is dan laminaat en de plakvariant ook nog eens direct boven de vloerverwarming wordt verlijmd, laat het meer warmte door. Er is immers geen extra tussenlaag van de ondervloer die de warmte tegenhoudt. Voelt u die warmte aan uw voeten?
 • Stevig
  Direct verlijmd op de ondergrond ligt PVC plak laminaat natuurlijk als een huis. Geen beweging in te krijgen en dat merkt u in de levensduur terug. Plak PVC is bijzonder duurzaam, sterk en slijtvast en daarmee nagenoeg onverwoestbaar. U heeft er jarenlang plezier van!
 • Strak op de vloer
  Ook hier komt het direct verlijmen van de PVC dryback op de ondergrond als voordeel om de hoek te kijken. Immers: hoeveel strakker wilt u het hebben? Als een dryback PVC vloer goed gelegd wordt, ziet u geen hobbels, scheuren of kieren. Voor heel lange tijd.
 • Inclusief legservice
  Door de jaren heen hebben wij gemerkt hoe moeilijk het leggen van PVC plak laminaat eigenlijk is. Het is tijdrovend, enorm lastig en bij niet goed leggen kunnen er oneffenheden of hobbels ontstaan. Dat kunt u maar beter aan een specialist over laten. Daarom is onze legservice inclusief.
 • Geen ondervloer nodig
  Het klopt dat de ondergrond voor een plak PVC laminaat 100% vlak moet zijn. Dat wordt bereikt met het goed egaliseren van de ondergrond. Het voordeel daarvan is dat u geen losse PVC plak ondervloer meer nodig heeft.
 • Geluiddempend
  Vanwege het materiaal én de directe verlijming op de ondergrond zal een PVC vloer dryback veel omgevings- en contactgeluiden dempen of verminderen. Daardoor zijn deze type vloeren bijzonder stil in het gebruik. Het geluid van klikkende schoenen? Dat hoort u dus niet meer.
 • Ook plak PVC trap én badkamer
  Het grote voordeel van PVC is dat het bijzonder oersterk is en daarmee zeer geschikt voor intensief belopen ruimtes, zoals een trap. Daarnaast kan het met een speciale polish waterbestendig gemaakt en daardoor zelfs in vochtige ruimtes gelegd worden.
 • Voordelig
  De duurzame kwaliteit zorgt voor een dikke en daardoor sterke slijtlaag waardoor de vloeren jarenlang meegaan. Gezien deze lange levensduur en de gunstige prijs/kwaliteitverhouding zijn PVC plek vloeren dan ook een goede investering voor de toekomst!

De nadelen van plak PVC op een rij

 • Niet zelf leggen
  Heel veel mensen vragen het ons, maar wij raden het zelf leggen van een PVC plak vloer echt af. De ondergrond moet goed geëgaliseerd worden, anders ziet u oneffenheden in de vloer terug. Ook het verlijmen is beslist geen eenvoudig karweitje.
 • Niet verhuisbaar

Hoe mooi en strak de vloer er ook in ligt en hoe graag u ‘m zou willen meenemen, dat gaat helaas niet. Omdat plak PVC met oersterke lijmen op de ondergrond geplakt worden, is het resultaat weliswaar superstrak, maar dus niet verhuisbaar.

Tip: Schakel onze professionele legservice in? Neem hiervoor contact op met onze klantenservice!

De soorten bij een PVC plak vloer

Of nu gaat voor een klassiek houten uitstraling, een betonlook of de sfeer van plavuizen….. In onze online shop heeft u bijzonder veel keuze uit PVC plak tegels en PVC plakstroken. Deze bestelt u snel, veilig en de verzending is gratis.. Of bestel eerst een gratis staal van uw keuze.

U wilt de sfeer van tegels in huis halen, maar dan wel met de duurzaamheid en het gemak van een PVC plak vloer? Dan kunt u uw hart ophalen met ons assortiment PVC plak tegels, zoals de collectie mFlor Estrich Stone. Ook leuk om een industriële sfeer of betonlook vloer mee te creëren!

Het leuke van PVC plakstroken is dat ze in ieder denkbaar patroon gelegd kunnen worden. Zo zijn er veel creatieve ideeën mee te verwezenlijken. Kies bijvoorbeeld eens voor een eigenwijs visgraatmotief of extra lange of juist brede stroken. Alles kan! Bekijk bijvoorbeeld eens de Therdex Basic collectie.

Ervaar een Plak PVC vloer met gratis stalen

Heeft u prachtige PVC plaktegels gezien voor uw gedroomde industriële look? Of gaat u toch voor een houten voerbenadering met de plak PVC stroken? Heeft u iets naar uw smaak gezien en twijfelt u nog of deze bij de rest van uw interieur past? Dan heeft u bij ons de handige mogelijkheid om gratis stalen te bestellen, die u met 2 à 3 werkdagen thuisbezorgd krijgt. Zo kunt u in alle rust en uw vertrouwde omgeving beleven hoe uw keuze uitpakt. Wilt u nog iets meer over een dryback PVC vloer weten? Onze technisch deskundige klantenservice helpt u graag verder in uw keuze voor de perfecte plak PVC vloer. Op het moment dat het u uitkomt, dus ook in het weekend en avonduren.

Waarom PVC plak bij de vloerenspecialist bestellen?

+ Jarenlange expertise in het leggen van strakke PVC plak vloeren
+ Ruime keuze in kwalitatief hoogstaande soorten PVC plak laminaat
+ Deskundige klantenservice, ook in het weekend en ’s avonds bereikbaar
+ Veilig bestellen met het keurmerk betrouwbare webshop
+ Bestelling is inclusief professionele legservice (ook trap) en inmeten
+ Verschillende betaalopties, zoals achteraf betalen
+ Gratis stalen aan te vragen, thuisbezorgd binnen 2-3 dagen
+ Gratis en snelle verzending van uw plak PVC
+ Retourneren van uw bestelling kan binnen 30 dagen


Menu