PVC visgraat: een levendige sfeer creëren? Met gemak!

PVC visgraat.. een tijdloze (en nog steeds populaire!) trend. Met PVC visgraat geeft u uw vloer een speels en ruimtelijk effect. Kies uit prachtige PVC visgraat vloeren met levensechte dessins. Van rustig egale vloeren met weinig tot geen noesten tot ruigere pvc visgraat vloeren met een voelbare structuur! Gratis stalen. Vakkundige legservice. Gratis thuisbezorgd.

PVC visgraat collectiesNaar alle PVC visgraat vloeren


Uw PVC vloer laten leggen?

Binnen 4 uur scherpe aanbiedingWat is een PVC vloer visgraat?

Visgraat PVC verwijst naar vinyl stroken die in een bepaald patroon (haaks op elkaar of in gradaties daarvan) zijn neergelegd. Dit geeft de ruimte waarin de vloer wordt gelegd een stijlvolle, authentieke en toch speelse uitstraling. Een PVC vloer visgraatmotief is een chique en fris alternatief voor een rechttoe-rechtaan gelegde vloer. Het visgraatmotief is zo tijdloos dat het alle interieurtrends overleeft. Daarnaast past een PVC vloer in visgraat al snel in elke interieurstijl.

 • Het ontstaan van de visgraat vloer

Al in de 16e eeuw zien we dit patroon terug in Italië en iets later ook in statige kastelen en paleizen in Frankrijk. Vandaar dat er vandaag de dag nog steeds vaak gedacht wordt dat visgraat 'duur' is. Zeker gezien het feit dat het leggen van de klassieke visgraat vloer vroeger alleen aan een professionele parketteur en dus aan rijke mensen voorbehouden was. Met de komst van PVC als vloermateriaal is de PVC visgraat prijs echter uiterst betaalbaar, een stuk praktischer en gemakkelijker om te leggen geworden!

 • De tegenwoordige trends in visgraat

Hoewel het visgraat patroon dus al eeuwenlang bestaat en gelegd wordt, heeft het motief zich, zeker de laatste jaren, ook aan de huidige trends aangepast. Werd het patroon vroeger met een bies of rand vlakbij de muur gelegd, tegenwoordig wordt het helemaal doorgelegd tot aan de rand. Ook mooi is bijvoorbeeld de authentieke uitstraling van PVC Herringbone van Therdex. Deze heeft weinig noesten op de planken en een doordachte balans tussen lichte en donkere planken voor een schitterende schakering.

Voordelen van een PVC visgraat vloer

+ De trend van nu, dus helemaal hip en modern
+ Tijdloos legpatroon dat al eeuwenlang meegaat
+ Heeft het warme, klassieke en sfeervolle karakter van hout
+ Verkrijgbaar in verschillende plankafmetingen (van heel kort tot walvis)
+ Passend in iedere woonstijl en bij elk interieur
+ Te leggen in verschillende hoeken en formaten
+ Uitgebreide keuze in verschillende dessins en schakeringen
+ Geeft een ruimtelijk en toch ook speels effect
+ De pvc vloeren visgraat prijs is veel lager dan die van hout


Visgraat PVC vloer: de mogelijkheden

Omdat het leggen van een visgraatmotief bijzonder uitdagend kan zijn, hebben wij ervoor gekozen om plak PVC stroken visgraat aan te bieden. Deze stroken worden op een geëgaliseerde ondergrond verlijmd voor een langdurig mooi en superstrak resultaat. Omdat u de stroken bij een visgraat in een bepaald patroon legt en de ondervloer echt helemaal egaal moet zijn om bobbels en uitsteeksels geen kans te geven, raden wij u aan het leggen van een PVC visgraat vloer aan een specialist over te laten. Uiteraard kunt u onze professionele legservice inschakelen voor een egaal en perfect blijvend resultaat.


PVC in visgraat leggen? Gehoekt!

Het leuke aan het traditionele visgraatmotief is dat daar allerlei variaties in aan te brengen zijn. Zo kennen we natuurlijk allemaal de gebruikelijk wijze waarbij de stroken in een hoek van 90 graden haaks op elkaar aangebracht worden. Maar denkt u ook eens aan een vergrotende hoek van 135 graden of kleinere hoeken van 45 en zelfs 0 graden. Zo kunt u naar hartenlust variëren. Ideaal als u hetzelfde dessin in meerdere ruimtes wilt gebruiken zonder dat het saai wordt!

PVC vloer in visgraat? Met effect!

Niet alleen het legpatroon bepaalt de sfeer in een ruimte, ook de keuze in grote of juist kleine stroken is allesbepalend. Zo kunt u een enorme ruimte knusser doen laten aanvoelen met kleine stroken, terwijl u een kamer juist weer optisch vergroot met grote planken. In onze online shop heeft u een ruime keuze uit uiteenlopende formaten van diverse merken. Zo heeft Herringbone PVC zelfs extra grote planken voor een zogenaamde walvisgraat vloer!

Geïnspireerd door een PVC vloer visgraat?

Wilt u uw keuze in PVC visgraat echt tot leven laten komen in uw eigen omgeving? Bij ons kunt u gratis stalen bestellen zodat u thuis nog eens rustig kunt ervaren of dit daadwerkelijk bij u en uw interieur past. Heeft u nog vragen over bijvoorbeeld het PVC visgraat leggen, een bijpassende ondervloer, de patronen, het materiaal of de PVC visgraat kosten? Onze vakinhoudelijk sterke, zeer ruim geopende en technisch onderlegde klantenservice kan u uitstekend adviseren bij uw keuze! Op het moment dat het u uitkomt, dus ook in avonduren en in het weekend.

Waarom kiezen voor PVC visgraat bij Home Design Shops?

 • Klantenservice die zelfs in het weekend en ’s avonds geopend is
 • Gratis stalen, binnen enkele werkdagen bij u thuis geleverd
 • Professionele, betaalbare legservice inclusief gratis inmeten
 • Gespecialiseerde kennis en kunde vertaald in vakkundig advies
 • Mogelijkheid tot het bekijken van visgraat PVC in een showroom
 • Veilig bestellen met het keurmerk betrouwbare webshop
 • Verschillende betaalopties waaronder achteraf betalen
 • Gratis en snelle verzending
 • Mogelijkheid tot retournering binnen 30 dagen


Menu