Volume karpet

Volume karpet is een andere manier om uw synthetische of natuurtapijt af te werken. Men spreekt over een volumekarpet wanneer de rand van het tapijt wordt omgeslagen en verlijmd. Met de afwerking ‘volume karpet’ krijgt het vloerkleed een wezenlijk andere uitstraling. Meer volume, comfort, warmte en een langere levensduur.

Wat is een volume karpet?

Volumekarpet is een techniek om uw tapijt af te werken. Hierbij wordt de rand omgeslagen en verlijmd. Voor het opvullen van het hoogteverschil wordt een hoogwaardig antislip ondertapijt gebruikt. Deze methode zorgt voor extra volume. Deze afwerking is mogelijk bij zowel hoogpolig tapijt als een gesneden pool.

De keuze voor een volume karpet biedt nog meer voordelen. Naast de luxueuze uitstraling en het comfortabele gevoel, zorgt een volume karpet ook voor een geluiddempend effect.

Uw volume karpet op maat gemaakt

Het is belangrijk dat uw karpet volledig aan uw wensen voldoet. Naast de standaard afmetingen, kunt u bij Vloerbeleving.nl ook op maar gemaakte karpetten bestellen. Wij zorgen ervoor dat uw karpet geproduceerd wordt op basis van de door u gewenste specificaties.

Een volumekarpet bestellen

Het bestellen van uw volumekarpet is zeer eenvoudig. Nadat de keuze voor het gewenste tapijtstof is gemaakt, hebt u de mogelijkheid om de maten op te geven. Vervolgens kiest u bij ‘gebruik’ voor de mogelijkheid ‘maatwerk karpet of vloerkleed’. Na deze keuze kan de afwerking bepaalt worden. Hier kiest u voor de optie ‘volumekarpet’.

Naast deze mogelijkheden, kunt u bij Vloerbeleving ook kiezen voor afwerkingen zoals banderen (bias), blind banderen en festonneren.

Afwerking gedaan door een Karpetten-Specialist
De afwerking van onze maatwerkvloerkleden en karpetten, wordt uitgevoerd door een specialist. Onze partner is al meer dan 20 jaar een erkend en vakbekwaam bedrijf uit Genemuiden. Zij leveren al decennialang een hoge en constante kwaliteit waarbij alles in het werk wordt gesteld om uw karpet tot in perfectie af te werken.

Garantie waar u op kunt rekenen
Bij Vloerbeleving.nl bent u verzekerd van de CBW voorwaarden. Doordat wij het CBW Keurmerk dragen, bent u als klant verzekerd van een aantal garanties.

  • U heeft 3 jaar (afbouwende) garantie op de producten door ons geleverd,
  • U (aan)betaling is zonder risico,
  • U bent verzekerd van een onpartijdige klachtenafhandeling, mocht het zover komen.


Wilt u meer lezen over de CBW-Voorwaarden, klik dan op het keurmerk logo.

Een volumekarpet maken van natuurtapijt

Ook de zogenoemde natuurtapijten, zoals sisal, kokos, zeegras en wol, kunnen afgewerkt worden als volumekarpet. In het bestelproces kunt u dit aangeven op dezelfde manier als beschreven in ‘Een volumekarpet bestellen’. Wanneer u hier specifieke vragen over heeft, kunt u contact opnemen met de klantenservice via 085-8883671 of email naar info@homedesignshops.nl.