Alles over het banderen van tapijt

Banderen (bias) is het omzomen van tapijt met katoen, suède of leer waardoor rafelen van het tapijt voorkomen wordt.

Wat is banderen?

Banderen (Bias) is een mooie afwerking voor tapijten. Uw karpet wordt aan de randen omzoomd met een decoratieve band van katoen, suède of leer. Bias-banderen is een techniek waarbij de band van boven gestikt wordt. Hierbij blijven de stikranden zichtbaar op de zichtzijde.Banderen is maatwerk

U kunt bij Vloerbeleving.nl kiezen voor verschillende afwerkingen van uw karpet. Uw karpet wordt volledig op maat voor u gemaakt op basis van de door u gewenste specificaties. Voor het banderen worden standaard bijpassende garen gebruikt. Ook is het mogelijk om een contrasterende garenkleur te kiezen. Dit kunt u aangeven in het bestelproces.

U kunt kiezen voor een karpet op maat waarbij u voor de afwerking keuze heeft in verschillende bandsoorten (katoen, kunstleer en suède). Als aanvullende keuzeoptie kunt u aangeven wat de breedte van de band (zichtzijde) dient te zijn. Bij het bias-banderen heeft u de keuzemogelijkheid voor een zichtzijde van 0,8cm of 5,5cm. Hierbij is de stiknaad nog wel zichtbaar.

Wenst u liever geen stikranden in het zicht, dan kunt u kiezen voor blind banderen.

Een gebandeerd tapijt bestellen

Het bestellen van een gebandeerd tapijt is vrij eenvoudig. Wanneer uw keuze voor tapijt vaststaat, kunt u deze bevestigen. Vervolgens kunt u bij ‘gebruik’ aangeven of u het tapijt als vloerbedekking of als maatwerk karpet wenst te ontvangen. Hier kunt u ook de gewenste afmeting opgeven.

Bij de afwerking kunt u kiezen uit bias-banderen of blind banderen, festonneren of volume karpet.

Nadat u de verschillende mogelijkheden heeft bepaalt, dan kunt u uw bestelling bevestigen. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw tapijt of vloerkleed volledig naar uw wenst op maat wordt gemaakt en afgewerkt.

Onze bandeer Specialist
Voor het banderen van uw tapijt, wordt gebruik gemaakt van een bedrijf die al meer dan 20 jaar tapijten bandeert. Zij beschikken over een eigen atelier waar zij zich met 12 man dagelijks bezig houden met het banderen, festonneren en blind zoomen van tapijt.

Garantie op kwaliteit
Het banderen van tapijt gebeurt onder leiding van vakmensen. Zij staan garant voor de kwaliteit die zij afleveren. Mocht het in een uiterst zeldzaam geval zijn dat uw tapijt niet aan uw wensen voldoet, dan bent u in ieder geval verzekerd van een passende oplossing. Vloerbeleving is een door het CBW erkend bedrijf. Doordat wij dit keurmerk dragen, heeft u als klant een aantal garanties.

  • U heeft tot 3 jaar een (afbouwende) garantie op de producten die door ons zijn geleverd en/of gelegd.
  • Uw (aan)betaling is veilig
  • U bent verzekerd van een onpartijdige klachtenafhandeling.

Wilt u meer lezen over de CBW-Voorwaarden, klik dan op het keurmerk logo.

Banderen van natuurtapijt

Het banderen van natuurtapijt zoals sisal, kokos, zeegras of wol, kan op 2 manieren uitgevoerd worden. U kunt kiezen voor de bias-bandeermethode waarbij de stikrand nog zichtbaar is en waarbij u kunt kiezen voor een zichtzijde van 0,8cm of 5,5cm.

Een andere mogelijkheid is blind banderen. Hier heeft u de mogelijkheid om een zichtzijde te kiezen van 1 tot en met 7cm. Verder zorgt deze methode ervoor dat er geen stiknaad zichtbaar is. Meer informatie over deze bandeermethode leest u op Blind banderen.