Trap tapijt kopen

Onverwoestbare trapbekleding voor jarenlang woonplezier

Trap tapijt koopt u bij Home Design Shops, de tapijtspecialist. Het ruime assortiment met trapbekleding tapijt geeft u een tal van mogelijkheden om uw trap er als nieuw uit te laten zien. U heeft keuze uit verschillende kleuren, structuren, materialen en prijzen. Wij adviseren u het nieuwe tapijt door een professioneel trapstoffeerder te laten leggen, zodat u er lang plezier van heeft. Onze trapstoffeerders hebben jarenlange ervaring in het bekleden van verschillende soorten trappen. Zoals een open trap of een gedraaide trap. Vraag vandaag nog een offerte op maat aan.

Voordelen trap bekleden met tapijt

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om uw trap te bekleden, bijvoorbeeld met laminaat, hout, marmoleum, natuursteen of tapijt. Een trap bekleden met tapijt kent vele voordelen ten opzichte van andere soorten trapbekleding. Zoals:

 • Comfort en warmte: Trapbekleding tapijt voelt warm en zacht aan.
 • Geluiddempend: Tapijt op een trap zorgt voor geluiddemping. De vezels absorberen namelijk het geluid.
 • Warmte-isolerend: Tapijt houdt warmte vast, waardoor u de verwarming lager kan zetten. U bespaart gelijk uw energiekosten.
 • Veiligheid: Door het stroeve oppervlak van tapijt is de kans tot uitglijden minimaal.
 • Betere luchtkwaliteit: Trap tapijt houdt fijne stofdeeltjes vast, waardoor er een betere luchtkwaliteit in huis ontstaat.

Professioneel trap tapijt leggen

Zelf een trap bekleden met tapijt is een moeilijke en tijdrovende klus, want elke traptrede is anders. Daarbij moet het opspannen en tapijt lijmen op de trap nauwkeurig gebeuren. Maak daarom nu gebruik van onze traptapijt legservice.

Home Design Shops beschikt over een team van ervaren (trap)stoffeerders die uw traptapijt perfect kunnen leggen. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het bekleden van verschillende soorten trappen, zoals: open, dichte, rechte en gedraaide trappen. Ook voor afwijkende situaties draaien onze stoffeerders hun hand niet voor om. Een afwijkende situatie is bijvoorbeeld trapbekleding voor open trap die tweekwart gedraaid is. Onze Home Design Shops stoffeerders maken gebruik van het beste materiaal om uw tapijt te installeren. Zoals kwalitatieve lijm. Met deze lijm zorgen de stoffeerders ervoor dat het tapijt mooi en goed aan de ondergrond is bevestigd. Traptapijt leggen is echt vakmanschap!

Wij maken voor u binnen 24 uur een offerte op maat. De kosten voor tapijt leggen op de trap is onder andere afhankelijk van het soort trap, de hoeveelheid trappen/treden en of de trap volledig wordt gestoffeerd of alleen in de breedte. Wanneer u een trap volledig laat stofferen, worden de zijkanten (trapwangen) en stootborden bekleed. Een stootbord kan alleen worden bekleed als het gaat om een gesloten trap. Een open trap heeft meer tapijt nodig dan een gesloten trap. Dit komt omdat het tapijt rondom de treden moet worden gelegd. U kunt zelf het oude materiaal van de trap verwijderen, maar u kunt dit ook overlaten aan onze vakmannen. De ondervloer moet namelijk goed droog, schoon en glad zijn afgewerkt, zodat het tapijt netjes op de ondervloer geplaatst kan worden. Vraag vrijblijvend offerte aan en u heeft jarenlang plezier van uw aankoop!


Tip: Voor het leggen van traptapijt adviseren wij een rubberen ondertapijt Een ondertapijt zorgt voor comfort en geluiddemping en u vermijdt met een ondertapijt een kaal gelopen trap. Met een ondertapijt blijft uw trapbekleding lang mooi.


Offerte aanvraag traptapijt leggen
Trapgeschikt tapijt

Niet elk tapijt in ons assortiment is geschikt voor de trap. Tapijten met een hoge pooldichtheid zijn prima geschikt voor de trap. De hoge pooldichtheid, oftewel de dichte garenstructuur, zorgt ervoor dat het tapijt is bestand tegen dagelijks woongebruik. Tapijt met een dichte garenstructuur is zwaar van gewicht, omdat het meer naaldsteken bevat dan vloerbedekking met een lage pooldichtheid. Tapijt met een lage pooldichtheid is, in tegenstelling tot tapijt met een hoge pooldichtheid, niet geschikt voor de trap. De poolgarens worden sneller geplet plus de onderkant (de rug) van het tapijt is zichtbaar op de gebogen stukken van de trap. Dit oogt niet mooi.

Tapijten die geschikt zijn voor de trap zijn eenvoudig te herkennen aan de volgende PIT-symbolen:


Het verschil tussen het linker- en rechter symbool, is dat het linker symbool geschikt is voor normaal woongebruik en het rechter symbool voor (zwaar) intensief woongebruik. PIT staat voor Product Informatie Tapijt. Met behulp van de PIT – symbolen kiest u altijd het juiste tapijt. De symbolen zijn onderverdeeld in toepassingsgebieden, eigenschappen en comfortklassen. Naast de PIT symbolen kunt u ook op trapbekleding vloerbedekking zoeken door in het filtermenu ‘trapgebruik’ te selecteren. U ziet binnen één oogopslag welke tapijten geschikt zijn voor op de trap.

Materiaal tapijt trap

In ons assortiment kunt u kiezen uit natuurlijke en synthetische (niet-natuurlijke) traptapijten. Het synthetische materiaal polyamide (nylon) wordt het meest toegepast. Polyamide is sterk, lichtecht, antistatisch, vuilwerend en snijvast. Snijvast houdt in dat het tapijt niet snel gaat rafelen. Voor natuurlijk tapijt wordt vaak wol gekozen. Wol is veerkrachtig, elastisch, zelfdovend, isolerend en van nature antistatisch. Polyamide en wol zijn daarom perfecte materialen voor traptapijt.
Het voordeel van synthetisch tapijt ten opzichte van natuurlijk tapijt, is dat synthetisch tapijt niet snel verkleurt, goed bestand is tegen slijtage en goedkoper is dan natuurtapijt. Voordelen van natuurtapijt is dat het milieuvriendelijk is en een lange levensduur heeft. Vooral in landelijke interieurs komt natuurtapijt goed zijn recht. Een nadeel van natuurtapijt is dat het kwetsbaarder is dan een synthetisch tapijt.

Poolstructuur trapbekleding tapijtHome Design Shops verkoopt verschillende poolstructuren voor traptapijt. De poolstructuur is de bovenste laag van het tapijt. De structuur is, naast de kleur, bepalend voor de uitstraling van het tapijt. De structuur van een tapijt kan hoogpolig of laagpolig zijn en de poolgarens kunnen gesneden of een lus zijn. In onze webshop bieden wij de belangrijkste tapijtstructuren, zoals bouclé, frisé, saxony en velours. Welke structuur u kiest is afhankelijk van uw smaak.
Het pooltype dat het meest wordt verkocht voor trapbekleding is bouclé tapijt trap. Bouclé tapijt wordt ook lussenpool of pool-pile genoemd. Bij lussenpool traptapijt vormt de bocht van de lus de bovenkant van het tapijt. De poollussen van bouclé tapijt zijn ongelijk. Het tapijt wordt ook wel reliëfbouclé genoemd. Het tapijt heeft een gesloten structuur en is hierdoor erg sterk. Perfect om trappen te bekleden met tapijt! Een ander pooltype dat geschikt is voor de trap is de moquette tapijt trap. Bij dit tapijt zijn de poollussen tijdens het weven doorgesneden. Moquette tapijt biedt meer comfort dan bouclé tapijt, maar is daarentegen minder sterk vanwege de gesneden polen.

Trap tapijt schoonmaken en mooi houden

Uw nieuwe traptapijt wilt u natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Door regelmatig de trap te stofzuigen voorkomt dat het tapijt gaat slijten. De poolgarens kunnen namelijk beschadigen door wrijving van het vuil en zand.
Heeft u een vlek op uw trapbekleding? Verwijder de vlek direct. Op deze manier voorkomt u dat de vlek in het tapijt trekt. U maakt de vlek schoon met lauwwarm water en een kantoenen doek. Wrijf niet over de vlek, maar dep voorzichtig. (Wanneer u wrijft over de vlek, wordt de vlek in de poolgarens gewreven en wordt de vlek groter) Dep vervolgens de vlek droog met keukenpapier of een droge doek. Vuil kunt u het beste eerst oplaten drogen. Is het vuil opgedroogd? Dan kunt u het vuil eenvoudig verwijderen met een (borstel)stofzuiger.


Tip: Met een deurmat houdt u vuil en vocht buiten de deur. Uw tapijt zal dankzij een mat minder snel slijten.


Snel en veilig tapijt voor trap kopen

Wilt u uw trap opnieuw bekleden met tapijt? Dan bent u bij Home Design Shops op het juiste adres. Filter eenvoudig op bijvoorbeeld trapgeschikt tapijt, structuur, materiaal en kleur. Binnen één oogopslag ziet u alle trap tapijten binnen uw zoekgebied. Wij hebben een groot aanbod. Laat u het traptapijt bezorgen? Dan leveren wij het tapijt binnen 3 tot 5 werkdagen. Ook kunt u de bestelling ophalen bij ons in Zoetermeer of in één van onze showrooms. Het tapijt wordt gratis verzonden!
Heeft uw interesse in één van onze tapijten, maar twijfelt u nog? Vraag gratis tapijtstalen aan! Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een tapijt trapbekleding? Neem contact op met de klantenservice, 085-8883671.

Snel uw GRATIS stalen in huis!
Homedesignshops
 • De beste service

  97% beveelt ons aan

 • Altijd goed advies

  Ook bij technische vragen

 • Snelle bezorging

  Wanneer het jou uitkomt

 • Veilige betaling

  Achteraf betalen mogelijk

 • 100% zekerheid

  Door het Q-Shops keurmerk

Onze winkels