Sisal tapijt kopen: Een natuurlijk en exotisch interieur met sisal!

Sisal tapijt is gemaakt van plantaardige vezels en heeft hierdoor een mooie natuurlijke uitstraling. Vloerbedekking sisal is 100% gemaakt van natuurlijke materialen, zelfs de rug van het tapijt bestaat bijna voor 100% uit natuurlijke latex. Door de slijtvastheid van sisal gaat het tapijt jaren mee. Tapijt sisal is verkrijgbaar in verschillende prijsniveaus, weefstructuren, kleuren en maten. Bestel nu sisal vloerbedekking en maak gelijk gebruik van onze tapijt legservice om uw sisal tapijt te laten leggen. Twijfelt u nog over tapijt sisal? Vraag gratis een tapijtstaal aan!

Door naar alle sisal tapijten

Wat is sisal?

Sisal is een plantaardige vezel, afkomstig van de agave plant. Deze plant groeit alleen in bepaalde delen van Afrika en Zuid-Amerika. De naam is afkomstig van het Mexicaanse stadje Sisal. In deze stad werd vroeger veel sisal geëxporteerd. Jaren geleden werd sisal gebruikt voor het maken van touw. Tegenwoordig is sisal zo populair dat het ook wordt verwerkt in tapijt. Onze klanten kiezen steeds vaker voor natuurlijk materiaal in huis, waaronder sisal. Natuurlijke producten (zoals sisal, wol, zeegras en katoen) bevatten namelijk geen schadelijke stoffen en zijn hierdoor beter voor het milieu. Daarnaast geeft sisal en andere natuurlijke materialen uw interieur een natuurlijk en exotische uitstraling.

Prachtig assortiment met sisal vloerbedekking

Home Design Shops heeft een groot en prachtig assortiment met sisal tapijten. U heeft keuze uit verschillende sisal tapijt maten, kleuren, weefstructuren en merken. Bij ons vindt u altijd een sisal vloerbedekking dat perfect past in uw interieur.

 • Sisal tapijt op maat

In ons assortiment verkopen wij sisal kamerbreed tapijt. Kamerbreed tapijt houdt in dat u de gehele vloer kan bedekken met vloerbedekking. (Kamerbreed tapijt wordt ook wel muur tot muur tapijt genoemd). Het sisal tapijt is maximaal 4 meter breed. Met kamerbreed tapijt heeft u geen naden in uw vloerbedekking, ideaal! Naast tapijt kunt u ook bij ons een sisal vloerkleed op maat bestellen. Wanneer u een tapijt heeft geselecteerd, kunt u vervolgens op de productpagina zelf de gewenste breedte en lengtemaat in te vullen. Bijvoorbeeld sisal vloerkleed 200x300.

 • Prachtige natuurlijke kleuren

Vloerbedekking sisal is verkrijgbaar in lichte- en donkere natuurtinten. Een mooie donkere natuurtint is bijvoorbeeld sisal tapijt zwart. Sisal tapijt kan uit één kleur of meerdere kleuren bestaan. Welke kleur past bij uw interieur?

 • Moderne weefstructuren

In ons sisal assortiment kunt u kiezen uit verschillende weefstructuren, zoals: (zeer) fijne ribbel-, (grove) knoop om knoop-, knoppen, diagonale of een visgraat structuur. Deze weefstructuren geven uw tapijt een unieke look. Een voorbeeld van een knoop om knoop structuur is de Cunera Albatros 2859 en een voorbeeld van een diagonale structuur is de Jabo 9423 collectie.

 • Kwalitatieve tapijtmerken

Wij verkopen sisal tapijt van het merk Jabo en Cunera. Deze tapijtmerken staan bekend vanwege hun mooie design en uitstekende kwaliteit. Een veel verkochte collectie van Cunera is Cunera Sibo en een populaire collectie van het merk Jabo is Jabo Sisal 9421 plus Jabo Sisal 9423. Bekijk en vergelijk tapijt van Sisal Cunera en Jabo Sisal.

Op zoek naar sisal wol tapijt? Bekijk de collectie van Cunera Monza.

Onze sisal tapijten zijn 100% gemaakt van sisal. Alleen de achterzijde is bijna voor 100% gemaakt van het natuurlijke materiaal latex. De achterzijde van het tapijt is gemaakt van latex. Latex zorgt ervoor dat het tapijt extra stevig komt te liggen. Daarnaast is sisal tapijt zeer geschikt voor zowel licht- als zwaar woongebruik en het natuurlijke tapijt is overal toepasbaar, zoals op trap of in kantoren!

Voordelen tapijt sisal

 • Luxe en exotische uitstraling
 • 100% natuurlijk en milieuvriendelijk
 • Sterk en slijtvast: Door de natuurlijke slijtvastheid heeft sisal een lange levensduur.
 • Stofafstotend
 • Antistatisch: Statische schokken komen minimaal voor bij sisal tapijt.
 • Warmte-isolerend: In de winter houdt sisal de warmte binnen vast.
 • Brandvertragend: Een sisal vloer heeft een brandvertragende werking. Een snelle ontwikkeling van een brand blijft met sisal tapijt beperkt.
 • Geluiddempend: Sisal tapijt absorbeert geluid en beperkt geluidsoverlast.

Wist u dat…sisal tapijt een ideale uitkomst is voor mensen met een astma of andere allergieën? Sisal trekt namelijk geen stof aan en daarnaast bevat een sisal vloer geen chemische stoffen die een allergie kunnen verergeren of veroorzaken.

Sisal tapijt prijs

De prijs van sisal natuurtapijt varieert van €31 euro per vierkante meter tot €90 euro per vierkante meter. De sisal vloerbedekking prijs is onder andere afhankelijk van het type weefpatroon, het gewicht van het tapijt, aantal kleuren die in het tapijt zijn verwerkt en het soort woongebruik. Sisal tapijt geschikt voor intensief woongebruik is sterk en slijtvast en hierdoor duurder dan tapijt dat geschikt is voor normaal woongebruik.

Sisal vloerbedekking leggen

Wilt u sisal vloerbedekking laten leggen? Vraag bij ons vrijblijvend een offerte op maat aan. Binnen 24 uur ontvangt u al een offerte.
Het leggen van vloerbedekking is geen eenvoudig klus. U kunt dit het beste overlaten aan één van onze professionele tapijtstoffeerders. Een tapijtstoffeerder zorgt voor een perfecte afwerking van tapijt sisal en werkt met het beste materiaal om uw vloerbedekking te installeren. De kosten voor het leggen van sisal vloerbedekking is afhankelijk van de maat, de manier waarop het tapijt moet worden gelegd (opspannen of verlijmen) en waar het tapijt komt te liggen.

Sisal vloerkleed met band

Bij Home Design Shops heeft u de mogelijkheid om van een sisal tapijt een sisal vloerkleed te maken. U kunt kiezen uit verschillende materialen om de randen mee af te werken. Zoals een sisal vloerkleed met leren rand, katoenen rand of suède rand. Met een randafwerking voorkomt u dat het vloerkleed gaat rafelen en daarnaast zorgt een rand voor een mooie en strakke afwerking van uw sisal vloerkleed. Wij maken gebruik van verschillende soorten randafwerkingen voor uw vloerkleed:

 • Banderen (Bias) – Mooie zichtbare band.
 • Blind banderen – Band is nauwelijks zichtbaar.
 • Festonneren – Subtiele omgezoomde band.
  De randafwerking festonneren kan bij de volgende Cunera Sisal Tapijt collectie: Sibo, Incata, Trento en Luca. Bij Jabo is dit de collectie 9421, 9422, 9424 en 9425.
 • Volumekarpet – Banden van het vloerkleed wordt naar binnen gevouwen. Het tapijt wordt aan de onderzijde dikker gemaakt om het hoogteverschil te beperken.

Alle randafwerkingen worden geleverd in bijpassende sisalgaren. Elk sisal vloerkleed wordt bij ons op maat gemaakt. Wilt u ook een sisal vloerkleed met band bestellen? Selecteer op www.vloerbeleving.nl uw favoriete sisal vloer. U komt vervolgens op de productpagina. Op de productpagina klikt u bij ‘vloerbedekking of karpet?’ op maatwerk karpet of vloerkleed. Daarna kunt u kiezen uit verschillende afwerkingen. Uw vloerkleed mét afwerking ontvangt u al binnen enkele werkdagen in huis!

Sisal vloerbedekking schoonmaken

Tapijt sisal houdt u lang mooi door regelmatig het tapijt te stofzuigen. Het regelmatig stofzuigen van het tapijt zorgt ervoor dat het vuil niet diep in de vezels gaat trekken. Sisal tapijt schoonmaken moet zorgvuldig gebeuren. Heeft u per ongeluk gemorst, dan is het belangrijk dat u de vochtige vlek allereerst droog maakt. Dit kunt u doen door het tapijt droog te föhnen of droog te deppen met een doek. Daarna kunt u met een borstel het vuil los maken en opzuigen. Belangrijk voor vloerbedekking sisal is dat u niet te veel water gebruikt voor het verwijderen van een vlek. Tapijt sisal is poreus, waardoor het nooit drijfnat mag worden. Poreus tapijt laat water door. Dit houdt in dat water direct in de vezels van het tapijt trekt. Hierdoor ontstaat er een waterkring en een waterkring is helaas lastig te verwijderen uit vloerbedekking sisal.

Veilig en snel sisal tapijt online bestellen

Sisal tapijt is te koop bij Home Design Shops. Filter eenvoudig op bijvoorbeeld prijs, kleur en woongebruik. Binnen één oogopslag ziet u alle sisal tapijten binnen uw zoekgebied. Daarnaast beschikken wij over het officiële Q-shops keurmerk. Dit keurmerk, speciaal voor webwinkels, geeft aan dat wij ons houden aan strenge kwaliteitseisen en gedragsregels volgens de Europese wet- en regelgeving. Bij ons bent u dus altijd verzekerd van een veilig aankoop. Laat u tapijt sisal bezorgen? Dan leveren wij het tapijt binnen enkele werkdagen. Ook kunt u de bestelling ophalen bij ons in Zoetermeer of in één van onze showrooms. Het tapijt wordt gratis verzonden!

Heeft uw interesse in één van onze sisal tapijten, maar twijfelt u nog? Vraag gratis een tapijtstaal aan! Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een tapijt sisal? Neem contact op met de klantenservice, 085-8883671.

Door naar alle sisal tapijten