Alles over het festonneren van tapijt

Festonneren is een speciale techniek om van kamerbreed tapijt een mooi afgewerkte vloerkleed te maken. Festonneren is nodig om te voorkomen dat dit gaat rafelen aan de randen.

Het festonneren van tapijt wordt vaak toegepast wanneer er sprake is van afwijkende afmetingen. Hierbij moet u denken aan traptreden, maatwerk vloerkleed, caravanmat of tapijt voor in een boot.


Wat is festonneren?

Festonneren is het omboorden van tapijt met kwaliteitsgaren. Hierbij wordt een stevige steek aangebracht langs de gehele omtrek van het tapijt. Om deze techniek uit te voeren wordt gebruik gemaakt van professionele machines en materialen.

Voor het omzomen van het tapijt wordt een stevige festonrand gebruikt die qua kleur overeenkomt met het tapijt. Daarbij worden altijd bijpassende polyamide garen gebruikt waarmee de randafwerking een mooie uitstraling krijgt naar uw wens.

Het is niet mogelijk om stalen op te vragen van een gefestonneerd tapijt. Op de afbeelding kunt u zien hoe de afwerking van uw tapijt eruit komt te zien.

Festonneren is maatwerk

Het festonneren van tapijt is altijd maatwerk. Naast vaste maten is het ook mogelijk om bij ons een vloerkleed of karpet op maat te bestellen. U heeft bij ons de mogelijkheid om, naast de afmeting, ook een afwijkende kleur garen te kiezen.

Als geen ander kennen wij het belang van een woonomgeving die volledig aan uw wensen voldoet. Dit verhoogt het woongenot wat resulteert in een aangenamer leven.

Een gefestonneerd tapijt bestellen

Op Vloerbeleving.nl bieden wij deze mogelijkheid standaard op de uitgebreide productpagina’s. Nadat u het soort tapijt heeft gekozen kunt u op de productpagina de gewenste afmeting opgeven. Vervolgens kiest u bij ‘gebruik’ of het gekozen tapijt als vloerbedekking gaat dienen of als maatwerk karpet of vloerkleed.

Heeft u voor een maatwerk karpet of tapijt gekozen, dan is de volgende keuze de afwerking. Naast festonneren kunt u hierbij ook kiezen voor banderen (bias), blind banderen of een volumekarpet.

Heeft u uw keuze gemaakt, dan zorgen wij dat uw tapijt naar uw gewenste specificaties op maat wordt gesneden en afgewerkt.

Onze Specialist

Wij laten het festonneren uitvoeren door een specialist. Dit vakbekwaam bedrijf, met ruim 20 jaar ervaring uit Genemuiden – De Tapijt Hoofdstad, biedt al jarenlang een uiterst hoge kwaliteit waarbij alles in het werk wordt gesteld om uw karpet tot in perfectie te omzomen.

Garantie waar u op kunt rekenen

Bij Vloerbeleving.nl bent u verzekerd van de CBW voorwaarden. Doordat wij het CBW Keurmerk dragen, bent u als klant verzekerd van een aantal garanties.

  • U heeft 3 jaar (afbouwende) garantie op de producten door ons geleverd,
  • U (aan)betaling is zonder risico,
  • U bent verzekerd van een onpartijdige klachtenafhandeling, mocht het zover komen.


Wilt u meer lezen over de CBW-Voorwaarden, klik dan op het keurmerk logo.

Festonneren van natuurtapijt

Het festonneren van een natuurtapijt zoals sisal, kokos, zeegras of wol, is niet mogelijk. Hiervoor wordt een decoratieve omzoming gebruikt wat banderen wordt genoemd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van producten zoals katoen, suède of leer.