Alles over het blind banderen van uw tapijt

Blind banderen is een omzomingsmethode waarbij geen stiknaad zichtbaar is op de zichtzijde. U mag hierbij zelf bepalen of u het tapijt gebandeerd wilt hebben met suède, kunstleer of katoen. Daarnaast kunt u aangeven of de zichtzijde van de band 1, 2, 3 of zelfs 7cm breed wilt laten zijn.

Wat is blind banderen?

Blind banderen is een techniek die wordt gebruikt wanneer het gekozen tapijt van een hogere kwaliteit is. Het principe van blind banderen is vergelijkbaar met bias banderen alleen wordt de band van onderaf gestikt. Hierdoor is er geen stiknaad zichtbaar.

Voor het blind banderen bieden wij verschillende mogelijkheden qua materiaal en kleuren. Hierbij heeft u de keuze uit katoen, kunstleer en suède.Blind banderen is maatwerk

Het banderen van uw tapijt gebeurt op basis van uw specificaties. De afmeting van uw tapijt, de gekozen kwaliteitsgaren en de kleur hiervan, zorgen, samen met de bandafwerking, dat uw tapijt volledig naar uw smaak wordt afgewerkt.

Een blind gebandeerde tapijt bestellen

Om u direct de (bijna) onbegrensde mogelijkheden van onze tapijten te laten kennen, tonen wij op de productpagina de verschillende keuzeopties voor tapijt. Het keuzeproces begint allereerst met het bepalen van de gewenste tapijtsoort. Heeft u deze eenmaal gekozen dan zijn er verschillende andere vragen die belangrijk zijn voor het uiteindelijke gewenste product.

Nadat de tapijtsoort is bepaald, is het belangrijk dat u de afmeting opgeeft. Nadat de afmeting bepaald is, wordt de toepassing bepaald. Bent u op zoek naar een tapijt vloerbedekking of naar een maatwerk karpet of vloerkleed? Wanneer u voor een vloerkleed heeft gekozen, krijgt u de mogelijkheid om de afwerking te bepalen. Hierbij kunt u kiezen uit blind banderen, banderen (bias), of een volumekarpet.

Elk van de afwerkingsopties, heeft aanvullende keuzes. Bij het banderen (blind en bias) heeft u de mogelijkheid om uw voorkeur voor de breedte van de zichtzijde kenbaar te maken. Hierbij biedt blind banderen meer breedte-opties dan bias banderen. Daarnaast heeft u bij blind banderen de mogelijkheid om het materiaal van de omzoming te bepalen. U kunt hierbij kiezen uit katoen, suède of kunstleer.

Blind banderen uitgevoerd door een specialist
Voor het banderen van uw tapijt, maken wij gebruik van de dienstverlening van een bedrijf die al meer dan 20 jaar tapijten bandeert voor haar klanten. Met 12 vakmensen, en een eigen atelier, houden zij zich dagelijks bezig met het banderen, festonneren en blind zoomen van tapijt.

Onze garantie voor kwaliteit
Vloerbeleving heeft al vele jaren ervaring in het leveren en leggen van verschillende vloeren. Meer dan 2.000 geleverde vloeren zijn onze garantie voor kwaliteit. Daarnaast zijn wij erkend door het CBW. Dit keurmerk biedt aanvullende garanties voor u als klant. De belangrijkste hiervan zijn;

  • U heeft tot 3 jaar een (afbouwende) garantie op de producten die door ons zijn geleverd en/of gelegd.
  • Uw (aan)betaling is veilig
  • U bent verzekerd van een onpartijdige klachtenafhandeling.

Wilt u meer lezen over de CBW-Voorwaarden, klik dan op het keurmerk logo.

Blind banderen van natuurtapijt

Heeft u gekozen voor natuurtapijt zoals sisal, zeegras, kokos of wol, dan bent u vast erg benieuwd of blind banderen tot de mogelijkheden behoort. Het blind banderen van natuurtapijt is zeer goed mogelijk. U heeft hierbij de mogelijkheid om een zichtzijde te kiezen van 1 tot max 7 cm.

Een andere mogelijkheid om natuurtapijt te banderen is bias-banderen. Hierbij is de keuze voor de breedte van de zichtzijde beperkt en heeft u de stiknaad nog in het zicht. Meer informatie over deze bandeermethode leest u op banderen.