Ondervloer laminaat

Het belang van de juiste ondervloer wordt nog wel eens onderschat. Om het woonplezier te maximaliseren, raden wij u met klem aan hier wel degelijk bij stil te staan. Er zijn een aantal belangrijke aspecten die van grote invloed zijn op het woongenot. Dit zijn de vochtdichtheid, het stabiliserend vermogen, het geluiddempend effect en de warmte-isolerende capaciteiten.

Geluiddemping

Het geluiddempende effect van een ondervloer bij laminaat wordt nog wel eens onderschat. Bent u woonachtig in een appartement of flatgebouw, dan heeft u vast wel eens de bovenburen horen lopen. Dit is niet bevorderlijk voor het woongenot. Afhankelijk van de ondergrond bieden wij passende oplossingen.

Vochtdichtheid

Vocht onder een laminaatvloer is funest. De werking die dit tot gevolg heeft zorgt ervoor dat uw vloer gaat uitzetten of dat er rot ontstaat. Allemaal gevolgen van iets dat voorkomen had kunnen worden. De ondervloeren van Vloerbeleving.nl zijn voorzien van een PE-beschermlaag. Hierdoor wordt voorkomen dat vocht optrekt en de vloer aantast.

Stabiliserend vermogen

Het stabiliserend vermogen van de ondervloer is belangrijk wanneer de ondergrond niet glad is. Afhankelijk van de oneffenheden, adviseren wij verschillende ondervloeren. Met name de ondervloerplaten zijn hiervoor geschikt. Deze zijn dikker dan ondervloer op rol. Hierdoor kunnen ze ook grotere oneffenheden wegwerken.

Beste ondervloer laminaat

Als Vloerspecialist mag u van ons verwachten dat wij ook op het gebied van ondervloeren u van het beste advies kunnen voorzien. Hieronder lichten wij er enkele toe.

  • Quick-Step Unisound: dit is een klassieke ondervloer die blijvend geluidsisolerend is. De Unisound is gemaakt van Polyethyleen-schuim met een gesloten celstructuur. De dikte van de ondervloer is 2mm waarvan de bovenkant een damp remmende beschermlaag heeft. De Quick-Step Unisound is geschikt voor vloerverwarming.
  • Quick-Step Uniclic: Is specifiek ontwikkeld voor ruimtes die minder intensief belopen worden. De Quick-Step Uniclic is gemaakt van Polyolefine-schuim met een gesloten schuimstructuur. De dikte is gelijk aan de Quick-Step Unisound en de Uniclic is ook voorzien van damp-remmende folie. De Quick-Step Uniclic is geschikt voor vloerverwarming.
  • Soundblock ondervloer: de Soundblock ondervloer is zeer geschikt voor laminaat en parket. Het wordt geleverd op rol met een dikte van 2,8mm. Erg handig is de PE-beschermlaag en overlap van 22,5cm. Hierdoor is er verder geen vochtscherm nodig. De Soundblock ondervloer kan gebruikt worden in ruimtes met vloerverwarming.
  • PF Felt: een veel voorkomende ondervloer is de PF-Felt platen. Deze platen hebben een dikte van 9mm en hebben een sterk egaliserende werking. De PF-Felt platen zijn geschikt voor vloerverwarming.

Ondervloer laminaat bestellen

Op Vloerbeleving.nl is het zeer eenvoudig om de geschikte ondervloer mee te bestellen met uw vloerbedekking. Mocht u toch vragen hebben, neem gerust contact op met de klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag met het bepalen van de juiste keuze.