Onderhoud vloerbedekking

Afhankelijk van de loopintensiteit op vloeren, is er met regelmaat vloer onderhoud nodig. Of het nu gaat om dweilen, vegen of stofzuigen, vloeronderhoud is belangrijk om een vloerbedekking schoon te houden of om te voorkomen dat vervuiling intrekt in uw vloer.

Dagelijks vloer onderhoud

Om uw tapijt in topconditie te houden zijn er 3 belangrijke pijlers;

  1. Voorkom het inlopen van (straat)vuil
  2. Zorg dat de vloerbedekking met regelmaat intensief gestofzuigd wordt
  3. Indien er vlekken ontstaan, verwijder en reinig deze direct

Voorkom het inlopen van (straat) vuil

We weten dat dit makkelijker gezegd is dan voorkomen. Los vuil, zoals zand, is een echte plaaggeest voor vloerbedekking. Hierbij is geen onderscheidt tussen tapijt, hout of tegels. Zand beschadigt de toplaag van uw vloer geleidelijk. Heeft u tapijt in huis of op kantoor? Zand zorgt ervoor dat de garen beschadigt raken.

Het is om deze reden erg belangrijk dat u maatregelen treft om dergelijk vuil buiten te houden. Dit kan al door bijvoorbeeld het plaatsen van een deurmat. Hierdoor houdt u al een deel van het vuil buiten. Voor optimale vuilwering kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een kokosmat op maat buiten voor de grovere vervuiling en een zachtere binnenmat voor fijn vuil en vocht.

Zorg dat de vloerbedekking met regelmaat intensief gestofzuigd wordt

Omdat losse vervuiling niet of nauwelijks tegengehouden kan worden, adviseren wij om regelmatig te stofzuigen. Zeker in ruimten waar intensief gelopen wordt. Voor het stofzuigen van hoogpolige tapijten adviseren wij om deze met een normale stofzuigermond te behandelen.

Indien er vlekken ontstaan, verwijder en reinig deze direct

Het klinkt voor de hand liggend, maar niet altijd gebeurt het. Zodra er gemorst wordt dient men zo snel mogelijk gepaste maatregelen te nemen om de vlek te behandelen en te verwijderen. Wanneer er sprake is van modder of zand, dan kunt u deze het beste eerst laten drogen voordat de vloer gezogen wordt.