Hoogpolig tapijt: welke keuze maak ik?


Hoogpolig tapijt Liefhebbers kunnen in het ruime aanbod van Vloerbeleving hun hart ophalen. Maar wat is vloerbedekking hoogpolig nu precies en wat zijn de voor- en nadelen? Welke soorten structuren en kwaliteiten zijn er? En wat zegt dat over de mate van schoonmaken en onderhoud? Dat vertellen we allemaal in dit artikel, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor uw hoogpolige vloerbedekking.

Door naar alle hoogpolige tapijten

Wat is hoogpolig tapijt?

Een weelderig hoogpolig tapijt slaapkamer met een warme, luxe en comfortabele uitstraling of een knus sfeervol vloerkleed voor uw woonkamer? Dan is de kans groot dat u met een hoogpolige vloerbedekking of hoogpolig vloerkleed te maken heeft. De hoge polen in dit tapijt zorgen namelijk voor een exclusieve en knusse uitstraling, een aangenaam behaaglijke sfeer en dat prettige gevoel aan de voeten. En door de verschillende structuren waaruit u kunt kiezen, verveelt hoogpolig tapijt nooit!

Wat zijn de voordelen van tapijt hoogpolig?

 • ​Warme uitstraling

Gezelligheid, warmte, behaaglijkheid. Wie een hoogpolige vloerbedekking al eens eerder gehad heeft, weet precies wat we bedoelen. De hoge polen zorgen voor instant sfeer in iedere kamer. Dat wordt heerlijk knus loungen op de vloer.

 • Comfort
  Naast het feit dat een zacht hoogpolig tapijt voor een warme uitstraling zorgt, houdt het ook daadwerkelijk warmte vast. Daarnaast voelt een hoogpolige structuur ook heerlijk zacht aan. Loopt u er maar eens overheen op blote voeten.
 • Verbeteren luchtkwaliteit

Hoogpolig tapijt en allergie? Er zijn nog steeds mensen die denken dat je dan beter geen tapijt kan nemen, maar niets is minder waar! De hoge polen houden stof juist vast, waardoor het minder in de lucht blijft dwarrelen.

 • Geluiddempend
  De hoge polen in dit tapijt kennen nog een voordeel en dat is dat ze het geluid dempen en zelfs een deel absorberen. Zo kun je eenvoudig de akoestiek van de ruimte verbeteren. Naaldhakken of wild spelende kinderen geen probleem!
 • Valvriendelijk

Niets zo vervelend als een kind dat valt. Gelukkig is daar de vloerbedekking hoogpolig die het vallen eenvoudig opvangt of breekt. Geen kapot gevallen glazen of lelijk bezeerde mensen meer dus!

 • Onderhoudsvriendelijk

In tegenstelling tot wat menigeen denkt, zijn hoogpolige tapijten juist heel goed te onderhouden, al is het iets bewerkelijker dan de laagpolige varianten. Ons advies? Twee keer in de week hoogpolig tapijt schoonmaken en stofzuigen.!

Wat zijn de hoogpolig tapijt nadelen?

 • Niet geschikt voor trappen

Het zou zo ontzettend mooi staan, maar voor trappen raden we hoogpolig tapijt af. De reden is dat de hoogpolige structuur niet stevig genoeg is als trapbekleding en de polen van hoogpolig tapijt na verloop van tijd plat liggen, wat er niet mooi uitziet.

Welke soorten hoogpolige vloerbedekking zijn er?

Van invloed op de uitstraling van uw tapijt of vloerkleed hoogpolig zullen de poolhoogtes zijn. Zo hebben wij tapijten met gemiddelde poolhoogtes van 12 mm tot 16 mm. Er is zelfs een tapijt met een poolhoogte van 18 mm! Daarnaast wordt de uitstraling grotendeels bepaald door zijn structuur. Deze bovenkant is afhankelijk van de manier van produceren, maar ook door de dichtheid, dikte en materiaal van de polen. Wij bieden de volgende hoogpolige structuren in ons assortiment:

Bij een frisé vloerbedekking zijn in plaats van de lussen de polen doorgesneden. Anders dan bij het moquette tapijt is bijna iedere pool afzonderlijk van de ander te onderscheiden. Bij frisé zijn de garens in elkaar gedraaid. Hierdoor staan de polen niet rechtovereind, maar krullen een beetje. Dat zorgt voor een heel levendige en speelse uitstraling, waarbij het net lijkt alsof het tapijt gemêleerd is. Als u eroverheen loopt, zult u bovendien uw voetstappen zien.

Dit hoogpolige tapijt met shagstructuur lijkt erg op frisé met zijn doorgesneden polen en in elkaar gedraaide garens. Het verschil zit ‘m in de polen die bij shag nog wat langer zijn. Hierdoor blijven ze niet overeind staan, maar vallen ze als het ware om. Dit geeft shag tapijt een warrige en levendige uitstraling. Voordeel is dat een shagstructuur een speelse draai geeft aan een ruimte, zonder de luxe en zachte uitstraling van vloerbedekking hoogpolig te verliezen.

 • Saxony tapijt
  Saxony vloerbedekking is een hoogpolige vloerbedekking, gemaakt van meerdere garens die in elkaar zijn gedraaid. Deze structuur het tapijt een vol, weelderig, luxe en elegant karakter met een zachte uitstraling. Met dit tapijt creëert u een luxe sfeer zonder het te laten domineren. Bij deze tapijtsoort komt het wel eens voor dat er voetafdrukken achterblijven als u erover loopt. Niet iedereen is hiervan even gecharmeerd.

Welke kwaliteit heeft tapijt hoogpolig?

De tapijtsoorten in onze collectie zijn allen van uitstekende kwaliteit. Gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor een lange levensduur én een makkelijk onderhoud. Wel vraagt vloerbedekking hoogpolig in vergelijking met laagpolig tapijt iets meer onderhoud en is het materiaal van de garens ook van invloed. Zo zijn vuil en vlekken bijvoorbeeld goed te verwijderen op wollen tapijten. Twee keer in de week stofzuigen is ons schoonmaakadvies. Hoogpolig tapijt prijzen zijn gezien de lange levensduur relatief laag.

Gratis hoogpolig tapijt stalen en uitgebreid advies

Heeft u een vraag over onze soorten hoogpolige tapijten online, bijpassende ondervloeren, afmetingen of randafwerkingen? Zelfs als het weekend of ’s avonds is, assisteert onze klantservice u hier graag bij. Twijfelt u nog over de tapijtkeuze? Dan kunt u ook de gratis hoogpolig tapijt stalen bij ons bestellen die u binnen één tot twee werkdagen thuisbezorgd krijgt. Zo kunt u de structuur daadwerkelijk voelen en kunt uin uw eigen vertrouwde omgeving bepalen of hoogpolig tapijt de juiste keuze is.

Waarom hoogpolig tapijt kopen bij Home Design Shops?

 • Ruime keuze in verschillende soorten hoogpolig tapijt online
 • Deskundig advies over hoogpolig tapijt op maat, soorten ondervloeren en afwerkingen
 • Inhoudelijk sterke klantenservice, ook in het weekend en ’s avonds bereikbaar
 • Veilig bestellen met het keurmerk betrouwbare webshop
 • Verschillende betaalopties, waaronder achteraf betalen
 • Ook mogelijkheid tot bekijken van tapijten in een showroom
 • Gratis verzending en snelle verzending
 • Betaalbare legservice - inclusief gratis inmeten

Door naar alle hoogpolige tapijten